Dallmayr Espresso d'Oro je kávou talianskeho štýlu so silnou chuťou, miernou kyslosťou a zlatohnedou penou. Káva vytvorená špeciálne pre prípravu v kávových automatoch a prístrojoch na espresso.
Jemná a plná chuť s decentným tónom kakaa. Ideálna aj k príprave cappuccina a latte macchiato.
Objavte tajomstvo jej vynikajúcej chuti!
Chuťový profil:
Typ | 70 % Arabica a 30 % Robusta |
Praženie | |
Intenzita | |
Acidita | |
Táto káva je zmesou Arabica z Etiópie 70% s malou prímesou Robusty 30%.
Príprava: Káva Dallmayr d'Oro sa skvele hodí k príprave v plne automatických kávovaroch.
Pri príprave kávy v plne alebo čiastočne automatických kávovaroch musí za 3 až 5 sekúnd vytekať espresso (Caffé Crema) v rovnomernom spenenom prúde. Akonáhle je prúd kávy na konci skôr vodový, odstráňte šálku, pretože práve teraz sú vo väčšej miere vyplachované horčiny.
Na dosiahnutie optimálneho výsledku pritom môžete na svojom plne automatickom kávovare vyskúšať rôzne nastavenia (keď vám nechutí, nemusí byť vždy na vine samotná káva). Všeobecne sa orientujte podľa údajov výrobcu a následne experimentujte s rôznym nastavením stupňa mletia, teploty, sily kávy a množstvo vody. Už čoskoro získate cit pre prípravu kávy podľa vašej chuti.