Ušľachtilé zrná vysokohorskej kávy Arabica boli pre Dallmayr Crema d'Oro starostlivo zmiešané a jemne upražené. Výsledkom je káva so svetlou, hladkou zamatovou penou a jemnou, vyváženou arómou. Je skvelou voľbou pre pravé talianske espresso.
Zrná Arabiky sú z Etiópie, pražené v tradičnej pražiarni v Mníchove.
Chuťový profil:
Typ | 100% Arabica |
Praženie | |
Intenzita | |
Acidita | |
V porovnaní s kávami Dallmayr Crema Intensa a Dallmayr Espresso d'Oro sa jedná o ľahšiu a jemnejšiu kávu. Káva vytvorená špeciálne pre prípravu v kávových automatoch a prístrojoch na espresso.
Obsahuje: zrnková káva 100% Arabica, obsah kofeínu je menej ako 1,5%.
Príprava: Káva Dallmayr Crema d'Oro sa skvele hodí k príprave v plne automatických kávovaroch. Každý hrnček kávy bude automaticky korunovaný jemnou penou nazývanou Crema.
Pri príprave kávy v plne alebo čiastočne automatických kávovaroch musí za 3 až 5 sekúnd vytekať espresso (Caffé Crema) v rovnomernom spenenom prúde. Akonáhle je prúd kávy na konci skôr vodový, odstráňte šálku, pretože práve teraz sú vo väčšej miere vyplachované horčiny.
Na dosiahnutie optimálneho výsledku pritom môžete na svojom plne automatickom kávovare vyskúšať rôzne nastavenia (keď vám nechutí, nemusí byť vždy na vine samotná káva). Všeobecne sa orientujte podľa údajov výrobcu a následne experimentujte s rôznym nastavením stupňa mletia, teploty, sily kávy a množstvo vody. Už čoskoro získate cit pre prípravu kávy podľa vašej chuti.