Perfektná výbava pre šport a outdoor, alebo čo by nemalo chýbať v batohu žiadneho dobrodruha

Či už ste nadšený cestoval, alebo si len občas radi vyrazíte na túru do prírody, jedno je isté - dobrá výbava vám môže zachrániť veľa nervov a nejednu situáciu.

Keď ste vonku, ďaleko od civilizácie, chcete mať istotu, že máte po ruke všetko, čo potrebujete. A preto sme pripravili zoznam základných vecí, ktoré by vám na žiadnom výlete nemali chýbať.

Čo by vám rozhodne nemalo chýbať:

1. Fľaša na vodu

Voda je základ. Na výletoch, túrach alebo aj pri dlhšej prechádzke v prírode ju musíte mať so sebou. Filtračná fľaša ako napríklad Brita Fill & Go je skvelá, ak nemáte istotu akú kvalitu má voda, ktorú máte k dispozícii. Vďaka vstavanému filtru sa zbavíte nečistôt, ktoré môžu byť vo vodovodnom poriadku alebo prírodnom zdroji vody. Pre tých, ktorí dávajú prednosťodolnosti a klasike, je tu nerezová fľaša Laken Basic. Jej robustná konštrukcia z nerezovej ocele odolá aj tým najnáročnejším túram a drsnému zaobchádzaniu.

2. Multifunkčný nôž

Vreckový nôž je základom každej správnej výbavy. Nikdy neviete, kedy budete potrebovať niečo rozrezať alebo upraviť. Opinel Picnic sada je nesmierne praktická vo chvíli, keď sa chystáte do parku na piknik alebo jednoducho desiatovať v prírode. Obsahuje všetko čo potrebujete: nôž, vidličku, lyžicu a obrúsok – skrátka všetko, čo potrebujete na pohodlný piknik v prírode. Pre hubárov je zase nenahraditeľný Opinel hubársky nôž . Má nielen ostrú čepeľ, ale aj kefku na očistenie húb priamo v lese. A ak hľadáte všestranného pomocníka na čokoľvek, Opinel Classic No. 09 jetradičný vreckový nôž, ktorý zvládne všetko, od prípravy jedla po drobné opravy.

3. Lekárnička

Zdravie je pre nás to najdôležitejšie. Preto na seba dávajte dobrý pozor aj na výletoch. Drobné škrabance, pľuzgiere alebo aj vážnejšie zranenia dokážete ľahšie ošetriť s lekárničkou R-SPEKT Outdoor Slovak Edition. Plne vybavenú lekárničku by ste mali mať po ruke v každej situácii, či už vyrážate na túru do hôr alebo na výlet na bicykli. Nikdy neviete, kedy sa vám môže hodiť, a práve preto by nemala chýbať v žiadnom batohu.

 

Ďalšie užitočné vybavenie, ktoré vám spríjemní každý výlet

1. Termoska

Kvalitná termoska zaistí, že budete mať vždy po ruke niečo teplého na jedenie alebo pitie. To oceníte obzvlášť v chladnom počasí a počas sychravých rán. Termosky na jedlo a nápoje ich dokážu udržať teplé pokojne aj po celý deň. Alebo naopak, v horúcich dňoch do nich môžete naliať studené nápoje a dlhšie ich ochrániť pred teplom.

2. Termo taška

Či už vyrážate na malý výlet, na ryby alebo dlhšiu výpravu s rodinou, niekedy si so sebou skrátka chcete vziať väčšiu zásobu jedla a rozhodne nechcete, aby sa pokazilo. Termo taška R-SPEKT Food & Drink Mini je tak akurát veľká, aby sa vám do nej vošlo balenie plechoviek vychladeného piva alebo obed pre niekoľko osôb.

3. Termo sedák

Máte radi svoje pohodlie? V tom prípade si kúpte termo sedák R-SPEKT Classic . Je dostupný v dvoch veľkostiach. Veľký pre vás a malý pre deti. Je nielen pohodlný, ale zároveň poskytuje výbornú ochranu proti chladu, a to aj pri dlhom sedení vonku. Sedák je ľahký a vďaka izolačnej vrstve zaistí, že neprechladnete, či už sedíte na zemi v prírode alebo na tribúne pri hokejovom zápase.

3. Nanosprej na ochranu textilu

Keď trávite veľa času vonku a chcete ochrániť svoje oblečenie a vybavenie pred vlhkosťou a nečistotami, použite nano sprej R-SPEKT na textil. Tento špičkový sprej vytvára neviditeľnúochrannú vrstvu, ktorá odpudzuje vodu, oleje aj špinu a tým si nielen uľahčíte prácu s čistením, chránite sa pred vlhkosťou, ale zároveň predĺžite životnosť svojich textilných výrobkov. Aplikácia je pritom taká jednoduchá a rýchla. Stačí nastriekať a nechať uschnúť. Textílie zostávajú aj po aplikácii priedušné a zachovávajú si svoju pôvodnú štruktúru a farbu.

Príroda - úžasná, krásna aj nebezpečná. Miesto, kde si môžeme oddýchnuť a dobiť baterky. Objavovať, ale tiež sa dostať do nebezpečenstva. Stačí ale byť dobre pripravený a môžete sa postaviť všetkému, čo vás na vašom výlete môže stretnúť.



Súvisiace produkty